Ιστορικό

Η Ελ. Ρενιέρης ΕΕΕ ιδρύθηκε το 1982 όταν έκτισε ελαιοτριβείο στο χωριό Σφακοπηγάδι της Κισσάμου, μέρος στο οποίο η οικογένεια Ρενιέρη διατηρεί τους ελαιώνες της.

 

Το 1989, η εταιρεία πέρα από την παραγωγή ξεκινάει να δραστηριοποιείται στην εμπορία και την τυποποίηση του ελαιολάδου.

 

Το 1996 ίδρυσε υποκατάστημα τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου στην Κίσσαμο Χανίων. Ταυτόχρονα, η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά και να αφιερωθεί αποκλειστικά στις εξαγωγές.

 

Το 2006 προχωρεί στον εκσυγχρονισμό και επέκταση της μονάδας τυποποίησης. Ταυτόχρονα, η εταιρεία επενδύει στην ποιότητα των προϊόντων της ξεκινώντας τη λειτουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου χημείου.

 

Το 2015, η Ελ. Ρενιέρης επέκτεινε την αποθηκευτική της ικανότητα και το δεξαμενισμό της, εγκατέστησε μια νέα γραμμή εμφιάλωσης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και ξεκίνησε την κατασκευή μιας υπερσύγχρονης μονάδας εξευγενισμού ελαιολάδου και πυρηνελαίου. 

 

Το 2019, η εταιρεία εγκατέστησε μία νέα γραμμή εμφιάλωσης φιαλών ΡΕΤ και μία γραμμή συσκευασίας δοχείων TIN αποκλειστικά για εξευγενισμένο ελαιόλαδο και πυρηνέλαιο.

 

Σήμερα, η Ελ. Ρενιέρης ΕΕΕ είναι μια 100% εξαγωγική εταιρεία και διατηρεί συνεργασίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους διανομείς και εμπόρους λιανικής σε περισσότερες από 40 χώρες. Η εμπειρία δεκαετιών της οικογένειας Ρενίερη στην παραγωγή ελαιολάδου, οι νέες εγκαταστάσεις των 8.000 τετραγωνικών μέτρων και το πλήρως εξοπλισμένο χημείο εγγυώνται και εξασφαλίζουν την άριστη ποιποτητα του τελικού προϊόντος.